user_mobilelogo

reikimeester bas akkermanMijn Reiki Verhaal

Ik ben op 13 mei 1976 geboren in Leeuwarden. Een rasechte Fries. In mijn jeugd was ik altijd al geïntereseerd in het paranormale en mystiek. Ik hield me na schooltijd bezig met tarotkaarten, pendelen en las veel boeken over aanverwante zaken.

 

Nadat ik mijn gymnasium-diploma op zak had, ging ik Engelse Taal- en Letterkunde studeren in Groningen. Lang heb ik dat niet volgehouden: na zes jaar middelbare school was ik voor mijn gevoel wel klaar met studeren, bovendien viel de studie Engels tegen omdat het grootste deel van de colleges en onderwerpen me niet aanspraken. Ik was 19, en op zoek naar werk stapte ik de New Age winkel Yantra in Groningen binnen. Ik werd direct aangenomen. Ik heb er zeven jaar gewerkt, waarvan vijf jaren als bedrijfsleider. Ik woonde boven de zaak in het centrum van Groningen.

 

Ik voelde me als een vis in het water tussen de boeddha-beelden, wierook, kristallen, tarotkaarten en mystieke sieraden. En niet alleen de artikelen en boeken fascineerden me, ook de bezoekers waren een bron van inspiratie. Kort gezegd vielen de klanten van de winkel voor mij uiteen in twee groepen. Allereerst waren er de Zoekers, mensen die regelmatig langskwamen op hun speurtocht naar innerlijke rust en wijsheid. Ze keken gretig naar de boeddha-beelden, meditatie-cd's en alle andere objecten met een sprituele lading in de hoop dat die hun op hun weg naar binnen konden ondersteunen. De ene keer kochten ze boeken over het boeddhisme, samen met een pakje tibetaanse wierook, dan weer speurden ze de rekken af naar sufi-wijsheid, indiaanse dromenvangers, en van de een op de andere dag konden ze in de ban zijn van aura's en chakra's en zochten ze edelstenen die bij hun energetische beleving pastten. Aan de andere kant waren er de Vinders. Dat waren mensen die eigenlijk niets zochten, maar gewoon de sfeer kwamen opsnuiven, een ervaring kwamen delen en hun stabiele, innerlijk doorvoelde wijsheid weerspiegeld zagen in de producten en boeken. Ik bewonderde deze mensen, die zo zelfbewust en krachtig op me overkwamen en altijd in balans leken te zijn. Ze hadden niets nodig, want ze hadden zichzelf gevonden.

 

Zelf was ik een zoeker. Ik zag natuurlijk elke dag een bonte stoet aan sprituele disciplines en alternatieve therapievormen aan me voorbijtrekken. Ik heb vanalles "uitgeprobeerd", heb met sjamanen meegezongen en -gedanst, heb kristallen uitgebreid "gevoeld", heb tarotkaarten gelegd en aan familie-opstellingen meegedaan. Toch vond ik bij geen van deze kleurrijke, soms heel subtiele en soms juist heel heftige methodes, datgene waarnaar ik op zoek was: innerlijke rust, heling en inzichten, volledige onvoorwaardelijk acceptatie van mijzelf en mijn plek in de wereld.

 

MIJN KENNISMAKING MET REIKI

Op een dag vertelde een collega dat zij een reiki-cursus had gevolgd. Reiki, dacht ik, dat is nou wel weer heel zweverig! Ik had een beeld van sjieke dames op leeftijd die gehuld in roze jurken veel te soft en volledig van de wereld over aura's en regenbogen praatten. Toch maakte ik een afspraak met haar om eens reiki te "krijgen", eigenlijk alleen maar omdat ik gewoon heel erg nieuwsgierig was. De volgende avond ging ik naar haar toe. Ze woonde op kamers, en in haar kleine maar gezellige woonruimte legde ze me op een fitnessmatje op de grond. Kom maar op, dacht ik, en ik gniffelde al een beetje. Echt niet dat zoiets als handoplegging iets voor mij zou zijn!

 

Op Gerry's verzoek sloot ik mijn ogen, en heel voorzichtig - ik moest er om giechelen - legde ze zachtjes haar handpalmen over mijn ogen. Ze drukte niet, de aanraking was licht maar toch wel duidelijk aanwezig, en haar vingertoppen lagen op mijn voorhoofd. En wat gebeurde er? Ik keerde naar binnen. Ik ontspande. Haar handen voelde ik na een paar minuten opschuiven naar mijn slapen, daarna naar mijn achterhoofd, zodat mijn hoofd in het kommetje van haar handen rustte. Op dat moment realiseerde ik me, dat het niet om de techniek of methode gaat, maar om wat er van binnen gebeurt. Ik voelde geen enorme lichtflitsen, duizelingwekkende energiestromen of chakra's die zich openden. Nee, in plaats daarvan voelde ik een aangename warmte die zich in mijzelf vertaalde als een ongekend gevoel van veiligheid en vertrouwen. Dat was de eerste keer dat het echt stil in mij werd. Het enige dat ik op dat moment hoefde te doen was ademen en mijzelf zijn. Ik voelde ook alle ruimte om mijzelf te zijn, om naar mijzelf en al mijn gevoelens en gedachten te kijken zonder angst, oordelen en twijfel. Tegelijkertijd voelde ik me enorm fris en helder van geest worden.

 

IEDERE DAG REIKI

Ik ben later nog een paar keer bij Gerry langsgeweest voor een reiki-sessie. Na afloop voelde ik me altijd zo kalm en helder, en zo in balans met mijzelf en de innerlijke en uiterlijke wereld. Omdat ik het zo geweldig vond, en omdat dit een zo eenvoudige methode zonder opsmuk en ingewikkelde procedures of rituelen was, ben ik zelf een cursus reiki gaan doen. Ik leerde de handposities en ontving de inwijding van een reikimeester. Vanaf dat moment kon ik mijzelf dus precies zo'n behandeling geven als ik van Gerry had ontvangen. Ik vond het prachtig, en ik gaf mijzelf trouw elke dag reiki.

 

Op een gegeven moment viel het mijn omgeving en vriendenkring op dat ik veranderd was. Ik was stabieler, krachtiger aanwezig. Ik vertelde wel eens over reiki, en vanaf dat moment kwamen mensen, eerst vrienden en kennissen maar later ook "vreemde mensen" steeds vaker langs voor een behandeling. Ik besloot de tweede reiki graad te gaan leren, om zo die fijne energie nog dieper door te kunnen laten werken op lichaam, geest en het denken.

 

REIKI ONDERWIJZEN

Anderhalf jaar nadat ik de tweede graad deed, keek ik terug op de periode en realiseerde ik me dat ik onlosmakelijk verbonden was geraakt met reiki: zowel met de energie als de methode. Ik was zo veranderd, zo gaan stralen! Ik wilde dit delen met iedereen, alle "zoekers", die ervoor openstonden. Ik wilde mensen niet langer via behandelingen visjes voeren: ik wilde de mensen zelf leren vissen! Daarom deed ik in 2001 de opleiding tot reikimeester. Dat is nu meer dan tien jaar geleden, en het afgelopen decennium heb ik honderden mensen reiki geleerd en gegeven tijdens workshops, reiki-klassen en mijn eigen online cursus. Nog elke dag voel ik mijn verbinding met reiki, het is altijd bij me, zowel wanneer ik het voor mijzelf toepas tijdens een zelfbehandeling als wanneer ik een cursus of inwijding geef. Het is elke keer weer schitterend om te zien hoe mensen gaan stralen door reiki toe te leren passen. Het is een eer om mee te maken hoe mensen beter gaan ontspannen, tot rust komen en verdriet transformeren tot levensvreugde.

 

Reiki heeft mij heel veel moois gebracht. Via reiki kon ik een diepe band met mijzelf aangaan, en via die band met mijzelf heb ik geleerd hoe ik opener en krachtiger in de wereld kan staan en mijn leven in alle volheid kan leiden. Ik ben dankbaar voor iedereen die ik kan onderwijzen, en ik leer ook van iedereen die mijn pad kruist. Ik geef elke maand een cursus, en speciaal voor mensen die thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving en in hun eigen tempo ook reiki willen leren toepassen heb ik de online cursus ontwikkeld.

 

EN VERDER

Acht jaar geleden heb ik het hoge noorden verlaten en ben ik de Afsluitdijk overgestoken. Ik woon in West-Friesland, in Hoorn, waar ik ook een winkel heb, Aurana. Hier vind je naast spirituele artikelen zoals wierook, kristallen, klankschalen en boeddha's ook vloerkleden en kussens uit India, Marokkaanse lantaarns, Yogi Tea, sieraden en 1001 andere kleurrijke en geurige cadeau artikelen. Er is ook een webshop: www.aurana.nl.
In Hoorn is ook mijn reiki school gevestigd, in een knus oud pakhuis in het centrum, vlakbij de winkel. Dus mocht je liever een Reiki cursusdag bij me volgen, samen met andere deelnemers, dan kan dat. Kijk op www.reikivooriedereen.nl voor meer informatie.
Nu weet je iets meer over mij. En ik kijk ernaar uit om mijn Reiki kennis en ervaring met jou te mogen delen!

 

REIKI basiscursus €65

Ontdek de Reiki energie met deze complete online Reiki basiscursus. Leer de traditionele eerste Reiki graad met alles erop en eraan:

  • de Reiki zelfbehandeling
  • de behandeling van andere mensen
  • Reiki bij kinderen en dieren
  • met veel online oefeningen en luistermeditaties

Meer informatie >>